Scurt Istoric

Scurt Istoric

Spitalul a fost construit din temelii în perioada 1922-1927 de medicul de origine franceza Charles Laugier pe un teren pus la dispozitie de doamna Maria Pop pentru izolarea si tratarea bolnavilor cu tuberculoza pulmonara din aceasta zona a Olteniei.

Spitalul se afla intr-o zona deluroasa impadurita cu mare putere de ozonificare a aerului, benefic pentru tratarea in conditii optime a tuberculozei pulmonare. Acest pedoclimat nu se mai intalneste decat zona Baile Herculane si in Alpi Elvetiei.

Amplasat la circa 8 km de municipiul Craiova intre satele Leamna de Jos si Leamna de Sus din comuna Bucovat sanatoriu a oferit si ofera o adresabilitate si conditii climatice deosebite comparativ cu multe unitati similare din zona.

Unitatea a functionat sub denumirea de Sanatoriu TBC Leamna pana la data de 27.01.2001 cand prin Ordinul MSF nr. 99 s-a transformat In Spitalul de Pneumoftiziologie Leamna .

Denumirea de Sanatoriu nu a mai corespuns realitatii practice si nici privind finantarea prin CAS Dolj.

Tinand cont de personalitatea pluridimensionala a doctorului Charles Laugier, privind tratarea si combaterea bolilor infectioase si in mod deosebit a tuberculozei pulmonare si a faptului ca a construit si a dat in functiune acest spital, am solicitat am solicitat M.S.F. denumirea de Spitalul TBC Charles Laugier Leamna, ca o recunoastere si cinstire a activitatii marelui doctor.

0
Ani de activitate
0
Sectii de Pneumoftiziologie