Servicii

Structura Spitalului de Pneumoftiziologie

Spitalul de Pneumoftiziologie Leamna are ca specializare unica Pneumoftiziologia.
Structura spitalului este urmatoarea:

 • 3 sectii specializate in pneumoftiziologie;
 • Camera de garda
 • Spitalizare de zi
 • Farmacie
 • Ambulatoriu integrat al spitalului;
 • Laborator radiologie-imagistica medicala;
 • Laborator analize medicale;
 • Compartiment endoscopie bronsica
 • Sala Kinetoterapeut
 • Serviciul de prevenire a infectiilor asociate asistentei medicale.
 • Prosectura
 • Aparat functional

Sectia Clinica I Pneumoftiziologie

Sectia are in componenta 51 paturi, repartizate in saloane de 4-6 paturi , din care 26 paturi la compartimentul TBC, 5 paturi la compartimentul de recuperare medicala respiratorie si 7 paturi la compartimentul TBC-MDR .Este situata la etajul spitalului iar paturile pentru compartimentul MDR sunt situate intr-o cladire separata din curtea spitalului, permitand izolarea completa a pacientilor cu aceasta forma grava de TB, conditii hoteliere optime ce tin seama de durata lunga de spitailzare si metodele de diagnostic rapid si tratament optim conform recomandarilor PNCT . Asistenta medicala la patul bolnavului este asigurata de 2 medici, 10 asistenti medicali, 5 infirmiere si 3 ingrijitoare.


Sectia II Pneumoftiziologie

Sectia are in componenta 52 paturi, repartizate in saloane de 4-6 paturi , din care 26 paturi la compartimentul TBC, 5 paturi la compartimentul de recuperare medicala respiratorie si 8 paturi la compartimentul TBC-MDR .Este situata la etajul spitalului iar paturile pentru compartimentul MDR sunt situate intr-o cladire separata din curtea spitalului, permitand izolarea completa a pacientilor cu aceasta forma grava de TB, conditii hoteliere optime ce tin seama de durata lunga de spitailzare si metodele de diagnostic rapid si tratament optim conform recomandarilor PNCT . Asistenta medicala la patul bolnavului este asigurata de 3 medici, 8 asistenti medicali,7 infirmiere si 3 ingrijitoare.


Sectia III Pneumoftiziologie

Sectia are in componenta 51 paturi, repartizate in saloane de 4-6 paturi , din care 28 paturi la compartimentul TBC, 5 paturi la compartimentul de recuperare medicala respiratorie si 4 paturi la compartimentul TBC-MDR .Este situata la etajul spitalului iar paturile pentru compartimentul MDR sunt situate intr-o cladire separata din curtea spitalului, permitand izolarea completa a pacientilor cu aceasta forma grava de TB, conditii hoteliere optime ce tin seama de durata lunga de spitailzare si metodele de diagnostic rapid si tratament optim conform recomandarilor PNCT . Asistenta medicala la patul bolnavului este asigurata de 3 medici, 10 asistenti medicali, 6 infirmiere si 3 ingrijitoare.


Laborator analize medicale

Este situat in cladirea administrativa a spitalului. Este dotat cu analizator automat de hematologie Mindray, Analizator semiautomat biochimie Sinnowa, Analizator automat bichimie A15, microscoape, aparatura de laborator moderna . Efectuarea analizelor de laborator este asigurata de 1 medic, 1 chimist, 2 biologi, 1 asiatent medical. Laboratorul deserveste atat sectiile spitalului cat si ambulatoriul.


Laborator radiologie-imagistica medicala

Este situat la parterul spitalului. Este dotat cu o instalatie RX –diagnostic tip Diagnomax M-125 cu doua posture , scopie si grafie si instalatia de Rx – diagnostic, cu un post de fluoroscopie/grafie/tomografie tip Mercury 332.
Asistenta medicala este asigurata de 2 medici si 1 asistent medical si 1 registrator medical. Laboratorul deserveste atat sectiile spitalului cat si ambulatoriul.


Laborator explorari functionale

Este situat la etajul spitalului. Asistenta medicala este asigurata de 2 asistente medicale.


Compartiment endoscopie bronsica

Este situat la etajul spitalului. Asistenta medicala este asigurata de 2 asistente medicale.


Spitalizare de zi

Este situata la parterul cladirii, separata fata de zona de spitalizare continua, cu acces facil la ambulatoriu, laboratoarele de investigatii, sala de tratament si biroul de internari, respectand criteriile de organizare spatial functionale prevazute de legislatia in vigoare. Are in componenta 3 paturi si este deservita de medicii, asistentii medicali ,  infirmierele si ingrijitoarele din cadrul sectiilor.


Farmacie cu circuit inchis

Este situata la parterul spitalului si este deservita de 1 farmacist si 3 asistenti de farmacie.


Ambulatoriu integrat al spitalului

Este situat la etajul spitalului.
Asistenta medicala este asigurata de 1 medic si 3 asistenti medicali.


Serviciul de prevenire a infectiilor asociate asistentei medicale

Este asigurat de 1 medic, 1 asistent principal de igiena, 1 agent DDD.